Pak een boek en ga het doen!

Boek bouw je eigen tiny house

En de winnaar is …………

Anoniem vanwege avg wet, van harte gefeliciteerd! We hebben we een email gestuurd. Heel veel leesplezier! 

Vanaf 27 april ligt ons boek in de winkel!

De afgelopen maanden hebben we heel hard gewerkt aan ons allereerste boek. We zijn vorig jaar benaderd door Karakter Uitgevers met de vraag of wij een boek wilden schrijven. Daar hoefden we niet lang over na te denken. 

“Bouw je eigen Tiny House – Groots bouwen in het klein — Jan-Willem van der Male & Noortje Veerman”

Een handleiding voor de zelfbouwer inclusief tips over bouwdips en ontspullen. Het boek vormt een pakket samen met een officiële bouwtekeningen van ons tiny house op wielen en van ons toekomstig ontwerp zonder wielen. 

Twee maanden lang 1000 woorden per dag schrijven, dat was de manier waarop we het voor elkaar hebben gekregen. Al onze kennis, kunde en ervaring zat al in het hoofd. Het was dus vooral een kwestie van gedisciplineerd doorschrijven. Er zijn nachten doorgewerkt om de deadline te halen. En toen hadden we een week of twee rust. Waarin we rustig foto’s konden zoeken, diagrammen konden maken en de boekpresentatie konden voorbereiden.

En dan begint het weer. Ons manuscript stond vol met opmerkingen, die aangepast moesten worden en daar kregen we welgeteld 2 dagen voor. Dat werden er uiteindelijk 5, want het was zoveel werk. Dat we gedisciplineerd hebben doorgeschreven, wil nog niet zeggen dat het leesbaar is. Toen we het terug lazen, moesten we keihard lachen, want sommige stukken tekst begrepen we af en toe zelf niet meer. Aanpassen en nog een keer terug sturen dus. Zo gaat dat nog een paar keer heen en weer totdat de 1e vormgegeven proef door de brievenbus valt. Spannend!

Nog wat foto’s schieten, diagram afbeeldingen bijwerken, quotes aanpassen en dan is het eindelijk zo ver. Vanaf 27 april kan iedereen ons boek kopen. En nog belangrijker, je kan direct aan de slag. We beschrijven stap voor stap hoe je je huisje bouwt, waar je rekening mee moet houden. We beschrijven ook waarom zelfbouw zo interessant is en geven tips om tegenslagen te verwerken. De officiële bouwtekeningen kun je direct gebruiken om te gaan bouwen. Maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen ontwerp te maken aan de hand van deze voorbeelden.

En dan komen we bij het allerleukste: Wij verloten 1 boek onder iedereen met een online account op deze website. Wil jij meedingen? Maak dan gratis een account aan en begin maar met duimen! Op maandag 29 april om 16:00 uur maken we bekend wie er gewonnen heeft via de website, Facebook en Instagram.

– Noortje & Jan-Willem –

Jan-Willem van der Male

Reageren