Tiny house kopen van Barry?

UPDATE: Huis is inmiddels al verkocht. We hebben hem leren kennen toen wij zelf een tiny house aan het bouwen waren. Barry hielp ons graag mee om kennis in te winnen voor zijn eigen project. Nu ruim 4 jaar later heeft hij een eenvoudige vraag: Wie wil zijn tiny house kopen? We helpen hem graag z’n huisje te verkopen, maar we waren ook wel erg nieuwsgierig waarom hij hem weg doet. Dus tijd voor een intervuuuu.

Waarom Barry, waarom?

Tijdens een zonnige middag kwam Barry bij ons op bezoek. Even geen knuffel, maar wel een fijn gesprek. Alle bedachte vragen kon ik overboord gooien. Het ging meteen over alle keuzes die je als tiny house bewoner maakt in het leven. Voor Barry staat een tiny house aan leven in vrijheid. Dus ook de vrijheid om maanden van huis te kunnen zijn. Dat heeft hem tot het inzicht gebracht dat hij dolgraag in Spanje wil gaan wonen. Daar wil hij met vrienden een permanente community opbouwen. Ze hebben het stuk land al bijna in bezit. Dat betekent dat hij in Nederland al voorbereidingen wil treffen.Barry-Spanje-Community

Een belangrijk onderdeel van zijn keuze voor de verkoop is het leven in Pionierskwartier in Delft. Leven in een community betekent nou eenmaal een verantwoordelijkheid bij te dragen aan de woonplek. Barry stond dus voor een klein dilemma: Energie stoppen in deze tijdelijke plek, of energie stoppen in de toekomstige permanente plek? Zijn gevoel neigde meer naar Spanje en daarom heeft hij besloten zijn huidige woonplek aan een ander beschikbaar te maken. “Ik heb liever dat iemand in mijn plaats komt wonen die 100% energie in deze community kan stoppen.” Hij laat zijn huis achter, want hij ziet een reis met zijn huis naar Spanje niet zitten. “Ik ga er eerst leven en dan bekijken welke woonvorm op die plek bij me past.” Tot die tijd zal hij in Nederland tijd doorbrengen in een recreatiewoning dicht bij het strand. Tenminste, als Corona dat weer kan toelaten.

Barry-tiny-house-kopen-interieur-01De keuze voor een tiny house was voor Barry een volgende stap naar leven met minimale middelen. Een onderzoek naar wat je nu werkelijk nodig hebt. Het off-grid leven heeft hem veel geleerd over systemen die afhankelijk zijn van de natuur. Je hebt altijd een samenwerking met je omgeving. Of je dat zelf voorziet of aangesloten bent op een groot netwerk. “Deze mindset zal ik altijd met mij mee blijven dragen.” Er rest enkel 1 puntje van aandacht. Als je kiest voor een community dan moet je daar ook tijd in kunnen steken. Natuurlijk heb je veel voordelen van dingen die je met elkaar kunt delen. Je hebt de mogelijkheid, maar tegelijkertijd de verantwoordelijkheid om energie in de woonplek te steken. “Vrij leven en vaak lang van huis zijn is dan niet echt ideaal.”

Barry is iemand die altijd zelf aan de slag zal gaan. In plaats van een cursus kwam hij helpen tijdens de bouw van ons huisje in Rotterdam. Daarna is hij lekker met zijn vader aan de slag gegaan. Zijn eigen huis bouwen was voor hem vanzelfsprekend. Voor anderen blijkt het een te grote uitdaging.  Het trekt dan ook een net iets andere doelgroep van tiny house bewoners. Die verscheidenheid aan mensen en wensen maakt de tiny house beweging zo uniek. Barry heeft in ieder geval erg veel zin lekker aan de slag te gaan. In Spanje gaan ze iets moois opbouwen. We wensen hem en de community daar veel succes. We gaan er vast wel eens langs om te komen kijken, misschien wel meebouwen.

Wie wil mijn tiny house kopen?

Barry

 

Barry-tiny-house-kopen-interieur-02 Barry-night-mood
Er zijn al veel geïnteresseerden voor zijn huisje (THOW). Zijn advertentie op TinyFindy heeft daar ook aan bijgedragen. TinyFindy is een digitaal platform voor vraag en aanbod van kleine huisjes voor permanente bewoning, percelen die geschikt zijn om te bewonen met een klein huisje en producten die kunnen worden gebruikt in een Tiny House.

Reageren