Een nieuwe vorm van cursus geven

Stel je voor: Een cursus waar je meteen kan instromen en waarbij het niet uitmaakt dat je een les mist. Dat is wat de Tiny House Academy doet!

Over het algemeen zijn cursussen heel rechtlijnig. Je schrijft je in, wacht op de start datum en volgt de lessen tot de einddatum. Als je een les mist, moet je deze informatie inhalen en raak je achterop. Maar wat als er geen start en eind datum meer zouden zijn? Hoe zou een cursus er dan uit zien? Bij de Tiny House Academy gaan we dit experiment aan met zogeheten “verticale klassen”.

Het idee van een cursus met verticale klassen is dat cursisten van verschillende lesweken door elkaar zitten. Het is een concept dat door het Montessori onderwijs is bedacht. Het grote voordeel van deze manier van lesgeven is dat een cursist van les 1 hulp kan krijgen van een cursist van les 4 of 8. Hierdoor kan de docent veel dynamischer lesgeven en leert de cursist meer in kortere tijd. Een bijkomend voordeel is dat er geen start datum hoeft te zijn voor een hele groep. De cursus loopt gewoon door en heeft geen eind datum. Een les missen, of een vakantie inplannen is hierdoor geen probleem meer.

Iedere cursist volgt zijn of haar eigen lesplan in gezelschap van andere cursisten. Dit maakt een cursus flexibeler, efficiënter en vooral veel leuker! Hoe fijn is het, dat je van gevorderde cursisten al stiekem tips mee krijgt voor latere opdrachten? En als iemand de docent niet snapt dan is er altijd een cursist in de groep die het in andere woorden kan uitleggen. Kortom, je leert van elkaar en van de docent. Een ideale combinatie die het “community gevoel” versterkt en meer voldoening met zich mee brengt.

We combineren fysieke offline lessen met online lesmodules (huiswerk). Hierdoor kun je als cursist zelf bepalen hoe snel je door de cursus gaat. Voor de 1 is het fijn om efficiënt door te werken en de ander kan rustig de kennis tot zich nemen. De lessen zijn ook geschikt voor andere kleine bouwwerken. Als je een eigen studio wil inrichten of een friettent wil bouwen kan dat ook. Je leert vaardigheden die ruim inzetbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de kennis.

Ik zie je graag verschijnen bij een cursus of workshop. Je kunt me altijd mailen met vragen.

Meld je aan

Hartelijke groet,
Jan-Willem

Reageren