Home Blog Kraambezoek in tiny house tijdens corona crisis

Kraambezoek in tiny house tijdens corona crisis

Dat wij een tijdje rust zouden nemen rond de geboorte van ons kind stond al vast. Wat wij niet wisten is dat heel de wereld met ons mee zou doen! De vraag hoe je quarantaine in een tiny house doet is al beantwoord door Karin Prins. Maar hoe doe je kraambezoek in een tiny house tijdens de corona crisis?

Afstand houden, niet meer dan 3 bezoekers, geen bezoek als de kraamhulp er is. Dat zijn de regels waar wij het mee moesten doen. Het was dus al snel duidelijk dat eventueel kraambezoek niet in huis zou plaatsvinden. In plaats daarvan werd het (k)raambezoek. Wij stonden binnen onze dochter voor het glas te houden. Door het raam keken onze familieleden met tranen in de ogen naar de nieuwe wereldbewoner. Het leverde foto’s op die de unieke situatie bijna poëtisch hebben vastgelegd.

Kraambezoek-corona-oma-opa

We hadden heel veel geluk met het weer. Hierdoor konden we onze deuren open zetten en vervolgens een normaal gesprek voeren. Opa en oma dachten als kraambezoek met ons mee. Ze kwamen volledig zelfvoorzienend langs. Ze hadden koffie in thermoskannen, cake van grote oma, beschuit met muisjes en servies meegenomen. Dat gaf ons rust en het voordeel niet duizend keer onze handen te hoeven ontsmetten. We vonden dat zo fijn dat we iedereen vroegen in hun eigen behoeftes te voorzien. We konden er toch wel om lachen.

“Een zelfvoorzienend tiny house met zelfvoorzienend kraambezoek.”

Corona 2020

Na een week konden we ook zelf met de baby buiten zitten. Hiervoor hadden we met vlaggetjes genoeg afstand tot de veranda gecreëerd. Dat was feestelijk functioneel. Het leek steeds op een soort voorstelling waarbij het publiek plaats nam op het bankje. De veranda werd ons podium. Dankzij alle voorzieningen hier op het landgoed waren we ook op regenachtige dagen voorbereid. We konden lekker in de kas gaan zitten waar we ook weer genoeg afstand konden houden van elkaar.

Juist dankzij ons tiny house en de plek waar we wonen hebben we een heel ontspannen kraamtijd ervaren. Onze kraamhulp was ook zeer te spreken over de manier waarop het huisje functioneerde. We hadden speciaal voor de gelegenheid een kraambed gebouwd, die we inmiddels weer hebben afgebroken. Onze entresol verdieping konden we dus wederom weer flexibel inzetten. Voorheen heeft die dienst gedaan als kantoor, lounge, slaapkamer en zal in de toekomst dienst doen als kinderkamer. We gingen wel opeens sneller door onze voorraad water heen en hadden aanzienlijk meer afvalzakken weg te brengen.

We kijken uit naar de dag dat we Luus in de armen van onze familie mogen geven. Ik zie de sprekende foto’s al voor me. Al schat ik de kans aanwezig dat ze die armen tegemoet zal lopen. We stellen onszelf nu gerust met de gedachte dat we verandervaardig zijn dankzij ons tiny house. Gaan we de komende periode bedenken hoe de fysieke lessen van de ontwerpcursus weer doorgang kunnen krijgen vanaf juni.

Door-het-raam-kijken Deuren-open 1,5-meter-afstandKraambezoek-corona-grote-omaTevreden-ouders