Ideeën voor 2020 die zullen inspireren

De oliebollen zitten er weer in, de mannen met baarden zijn het land weer uit en we mogen onze goede voornemens in de ogen staren. Vooruit kijken is altijd leuker dan terug kijken op een jaar. Dus vandaar dat wij nieuwe ideeën hebben waar de tiny house academy komend jaar mee aan de slag gaat. 

Timmer je eigen hut

Waar we vorig jaar de unieke kans kregen om “bouw je eigen tiny house” te schrijven zal er komend jaar een nieuw boek verschijnen. Dit keer een boek over het bouwen van een hut! Een boek dat zich zal richten op de jeugd rond 12 jaar. Karakter uitgevers heeft als doel om jeugd meer buiten te laten spelen. Ze kwamen dus met de vraag of wij een handleiding konden schrijven voor het bouwen van een hut. En niet alleen verschillende hutten voor mensen, maar ook voor dieren.

Een hut is nog geen tiny house, maar wel een stap in de juiste richting. Wij denken dat als kinderen vroeg leren bouwen, ze beter in staat zullen zijn om in de toekomst een eigen huis te realiseren. we proberen dus ook zoveel mogelijk ideeën van de tiny house visie in het boek te verwerken. Eenvoudige onderwerpen als: gebruikte materialen, regenwateropvang, energieopwekking, compact ontwerp. Maar ook de basics als: zagen, boren, timmeren. Het boek zal van het voorjaar te koop zijn.

Turning Tiny

Turning-Tiny-2020Nee, we hebben het niet over het Amerikaanse boek, maar over een concept dat we willen onderzoeken. Wat als je een tiny house zou bewonen waarbij het huis om je heen draait als een hamsterrad? Met het draaien van het rad loop je naar een nieuw vertrek. Dit zou een compacte manier kunnen zijn waarbij je de plattegrond van een huis alá “inception” over je heen trekt. De ruimte boven je hoofd is dan geconcentreerd rond het midden. Vanaf februari gaat stagiair Naomi hiermee aan de slag als afstudeerproject.

Niet alleen gaan we het concept als mogelijk volwaardige woning onderzoeken, we gaan ook een proefmodel bouwen. Een mini variant waarmee we de principes willen testen van het draaien en het functioneel gebruik. Waar we alle creativiteit op los kunnen laten als het gaat om keukendesign, wateropslag en stroomvoorziening. Met de kleine turning tiny willen we ook op festivals gaan staan en het liefst onderdeel worden van Culture Campsite (een mini camping naast ons kantoorgebouw) Kortom: een zeer experimenteel object dat hopelijk zal leiden tot nieuwe innovatieve inzichten die we weer in de cursus en online lesmodules kunnen verwerken.

Pilot weekendcursus

Eén van de ideeën kwam tijdens een vakantie in Roemenië. We bedachten daar hoe mooi het zou zijn om een hele cursus in 1 week te plannen in combinatie met de prachtige natuur rond een bergdorpje. Toen we er over gingen nadenken was het organiseren van een vakantie iets te hoog gegrepen. We zijn immers geen reisbureau. Maar het inspireerde wel tot de gedachte van een weekendcursus (gewoon in Nederland).
Het plan is om in september een pilot te organiseren. Een pressure-cooker variant van de cursus waarbij alle lessen en kennis geconcentreerd worden in 3 dagen. Het programma begint dan vrijdagmiddag en zal zondagmiddag eindigen. Ook hier kan Culture-Campsite een rol spelen, maar dan voor overnachtingen van cursisten. Heb je interesse, feedback, ideeën, vind je het grappig in een uniek object te slapen?  laat het weten via info@tinyhouseacademy.nl

Over kleintjes gesproken…

Als er rond april een les weg valt dan is dat te danken aan de komst van een nieuw mensenkind! We zijn al druk bezig met het aanpassen van ons huidige huis en erg benieuwd welke inzichten een kind ons nog meer zal brengen.

Iedereen veel ontwerp- en bouwplezier gewenst voor het komende jaar!

Jan-Willem & Noortje

Reageren