Einde van ons tiny house avontuur

Sinds 2017 wonen we in ons tiny house en hebben we de tiny house academy in het leven geroepen. Na bijna 5 jaar is het moment aangebroken dat ons tiny house avontuur zal ophouden.

De directe aanleiding die ons in beweging heeft gezet zijn de veranderende voorwaarden op het landgoed waar wij op het moment wonen. Het gaat hier meer een woon/werk community worden waarbij ons is gevraagd meer te werken voor het landgoed en de exploitatie ervan. Wij waren echter tiny gaan wonen om juist minder te werken en meer te genieten. Helaas zien we ons genoodzaakt te vertrekken.

We hadden gehoopt vanaf deze locatie de sprong te wagen richting de volgende fase; het realiseren van een zelfvoorzienende community. Daarbij zijn we van plan de focus te verleggen van “tiny” naar “ecologisch”. In feite is compact wonen een vorm van ecologisch leven. Onze off-grid houding willen we uitbreiden door meer te gaan doen met voedsel, zoals bijvoorbeeld een voedselbos. Deze zoektocht blijft doorgaan, alleen… vanuit Rotterdam.

We gaan weer even terug naar onze roots. We kunnen bij vrienden terecht die dezelfde ambities hebben, maar nu heel groot wonen. We hopen gezamenlijk te werken aan onze toekomstdromen. Het is in ieder geval weer fijn dicht bij vrienden en familie te zijn. Dus 1 stap terug zodat we straks weer meerdere stappen vooruit kunnen.

Ons tiny house gaan we herbestemmen. Maar niet voordat we ook jou willen bedanken voor je steun tijdens ons prachtige avontuur. We verwelkomen we je graag in een volgend hoofdstuk.


Gerdine Vermeer 22 januari 2023 om 08:35

Dank voor het delen van jullie ervaringen en kennis. Heel veel geluk en ik volg jullie graag op jullie avonturen en gemeenschappelijk dromen!


Reageren