Einde van ons tiny house avontuur

Sinds 2017 wonen we in ons tiny house en hebben we de tiny house academy in het leven geroepen. Na bijna 5 jaar is het moment aangebroken dat ons tiny house avontuur zal ophouden.

De directe aanleiding die ons in beweging heeft gezet zijn de veranderende voorwaarden op het landgoed waar wij op het moment wonen. Het gaat hier meer een woon/werk community worden waarbij ons is gevraagd meer te werken voor het landgoed en de exploitatie ervan. Wij waren echter tiny gaan wonen om juist minder te werken en meer te genieten. Helaas zien we ons genoodzaakt te vertrekken.

We hadden gehoopt vanaf deze locatie de sprong te wagen richting de volgende fase; het realiseren van een zelfvoorzienende community. Daarbij zijn we van plan de focus te verleggen van “tiny” naar “ecologisch”. In feite is compact wonen een vorm van ecologisch leven. Onze off-grid houding willen we uitbreiden door meer te gaan doen met voedsel, zoals bijvoorbeeld een voedselbos. Deze zoektocht blijft doorgaan, alleen… vanuit Rotterdam.

We gaan weer even terug naar onze roots. We kunnen bij vrienden terecht die dezelfde ambities hebben, maar nu heel groot wonen. We hopen gezamenlijk te werken aan onze toekomstdromen. Het is in ieder geval weer fijn dicht bij vrienden en familie te zijn. Dus 1 stap terug zodat we straks weer meerdere stappen vooruit kunnen.

Dit is niet de enige keuze die we hebben gemaakt. De tiny house academy zal worden doorgegeven aan onze vrienden van de “kleine klussers”. Ons tiny house gaan we verkopen. Maar niet voordat we ook jou willen bedanken voor je steun tijdens ons prachtige avontuur. We verwelkomen we je graag in een volgend hoofdstuk. Voor nu willen we vragen of je ons kunt helpen met het vinden van nieuwe avonturiers voor ons tiny house.

Pioniers Tiny House van Noortje & Jan-Willem zoekt nieuwe partners

Hoi, ik ben het huisje van Noortje, Jan-Willem en later ook Luus. Ik heb mooie dingen meegemaakt; geboren in een wereldstad, op een dak gestaan, kroonjuweel geweest, gereisd door de polder en uiteindelijk op een mooie plek terecht gekomen met veel groen. Nu is het tijd dat ik afscheid neem van dit lieve gezin en dit prachtige landgoed. Ik ben dus op zoek naar nieuwe maatjes en een andere plek.

Ik ben redelijk ingetogen en houd van eenvoud. Dat is te zien aan mijn uiterlijk en indeling. Mijn gevel is gemaakt van gebrand vurenhout (shou sugi ban) en grenen kozijnen die nu een mooi blauw kleurtje hebben gekregen. Ik heb epdm op mijn dak dat in twee richtingen schuin afloopt. Sinds een paar jaar mag ik genieten van een korte veranda met een stevige overkapping. Dat staat goed bij de berging met zonnedak en wateropslag in de vorm van een ibc tank (1000L).

Je kunt mij op twee manieren betreden, via de veranda en via de badkamer. Dat vind ik wel een veilig idee. Ik hou van gelaagdheid door mijn entresolvloer en opbergloft. Je kunt dus beneden of boven bij mij slapen, wat jouw voorkeur heeft. Ik kook graag overdwars, dat zie je niet vaak, maar dat geeft ruimte voor de keukentafel. Als ik veel bezoek krijg klap ik graag een stukje aanrecht omhoog. Dit is normaal gesproken de doorgang naar de badkamer. Ik hou van badderen, dus naast een composttoilet en wasbakje verwelkom ik je in mijn bad van 1,20m met een fijne Engelse kraan en mogelijkheid tot douchen.

Ik ben behoorlijk op mijzelf en ben dus nergens op aangesloten. Ik hou ervan met mijn panelen in het zonnetje te zitten, maar ook van een goede regenbui. Mijn composttoilet bestaat uit twee delen, dus ik heb wel een nieuw helofytenfilter nodig op de volgende plek. Mijn warmte komt uit een rocketstove, daarvan is het hart gebroken. Het geeft nog gewoon goed warmte, maar je moet wel voorzichtig met mij zijn. Ik hou flink wat water vast, maar kan je aanraden een grotere ondergrondse buffer aan te leggen. Ik filter met liefde je water door meerdere filters, waaronder een UV lamp.

Het liefst ga ik weer op een tiny house avontuur met jonge geesten, maar het lijkt mij ook wel wat om vervroegd met pensioen te gaan of te recreëren aan een plas of in het bos. Wil je graag kennis met mij maken? Stuur dan een mailtje naar tinyhousetekoop@gmail.com Dan neem ik zelf geen contact met je op, want ik ben veel te verlegen. Mijn huidige bewoners gaan graag met je in gesprek. Wie weet kan ik wel een lekkere kop koffie of thee voor je zetten. Hopelijk tot snel!

P.S. Kijk op tinyfindy als je meer over mij te weten wilt komen.

Reageren